امروزه شناخت انسان موضوع تحقیقات وسیع و دامنهداری است که با اشتیاق دنبال میشود؛ ولی هنوز هزاران سؤال درباره انسان بیپاسخ مانده است و به قول دکتر الکسیس کارل، همچنان «موجودی ناشناخته» است.
موریس مترلینگ که برکسول فیلسوف معروف، او را سقراط عصر حاضر نامیده است، میگوید: من چقدر باید تکرار کنم که چیزی نمیدانم و چقدر باید تکرار کنم که هیچ کس چیزی نمیداند؛ زیرا اگر کسی چیزی میدانست، تا کنون دانستیها را به همه گفته بود و همه از اسرار جهان مطلع میشدند.
به همین جهت تنها قوانین الهی که با احاطه کامل بر ابعاد وجودی انسان و ارزیابی همهجانبه و همسو با سیر تکامل هستی وضع میگردد، خواهد توانست سعادت انسان را تأمین نماید. مسلما پیروی قوانین الهی فواید بیشماری را برای جامعه به ارمغان خواهد آورد و نادیده گرفتن هر یک از آن پیامدها و زیانهای بیشماری را به دنبال خواهد داشت. آری بهترین آفریدگار برای بهترین آفریده، بهترین قانون را برای تنظیم زندگی ارائه کرده است. [یکی از این قوانین قانون حجاب است] که از احکام ضروری اسلام میباشد و همه فرق اسلامی به آن اعتقاد داشته، بلکه هر کس با اسلام اندکی آشنایی داشته باشد آن را جزء اولین قوانین الهی مییابد که با توجه به اهمیت حجاب، قرآن و روایات تأکید فراوانی بر حفظ آن نمودهاند و فقهای شیعه منکر او را محکوم به کفر دانستهاند. بیتردید قوانین الهی از تنگنظری و کوتهبینی، سطحینگری و تعصب مبرا میباشد و برای خود فلسفهای دارد (محمدی آشنایی، 1370، ص 32).
امام خمینی رحمهالله در مورد حجاب میفرماید: «اصل حکم حجاب از ضروریات است و منکر آن حکم منکر ضروری را دارد و منکر ضروری محکوم به کفر است؛ مگر اینکه معلوم باشد که منکر خدا یا رسول نیست» (همان).